Pagina sluiten
  Johan de Haas, Dorien Plaat & Hermine van der Does (28-09-03 t/m 02-11-03)

 
Johan de Haas, Dorien Plaat en Hermine van der Does
 

uitnodiging

 
Beeldend kunstenaar Dorien Plaat (1960) probeert mensen te schilderen die schijnbaar onbewogen door het leven gaan. Het blijken mensen te worden die kwetsbaar in het leven staan. Het werk is voor de ene kijker confronterend, voor een ander komt het humoristisch over. De mensen in haar werk kunnen aantrekken of afstoten, maar vast staat dat ze grote indruk achterlaten.
 
Schilder/tekenaar Johan de Haas wordt 80 jaar. Naar aanleiding van zijn verjaardag heeft Museum Henriette Polak een overzichtstentoonstelling gemaakt. Eveneens wordt het boek 'Johan de Haas schilder' gepresenteerd. De Galerie sluit aan bij deze tentoonstelling met een verkoop-expositie van vroeg werk van Johan de Haas.
 
Glazenierster Hermine van der Does (1964) heeft zich gespecialiseerd in glas-in-lood, glassmelttechnieken, zand-stralen en glasappliqué. Zij laat zich inspireren door de mogelijkheden van glas. In haar glasreliefs, schalen en glas-schilderijen combineert ze schilder en smelttechnieken. Felle kleuren contrasteren met rustige tinten.
 
 
 
     ga naar de fotogalerij van Hermine van der Does
 

 
Expositie 2