Pagina sluiten
 Mirjam Twaalfhoven, Marga Bles, Ad v.d. Brink, Ans Kok (14-3-04 t/m 18-4-04)

 

uitnodiging

 
Mirjam Twaalfhoven studeerde in 1973 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en is sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar - edelsmid. Twaalfhoven maakt draagbare sieraden. Zij bouwt voort op een oeroude traditie in de beeldende kunst.
 
Marga Bles is autodidact, ze maakt bronzen sculpturen waarin de mens centraal staat. De beelden zijn figuratief en herkenbaar aan de robuuste heuppartij en het uiterst fragiele bovenlichaam. Haar werk straalt beweging, kracht en energie uit.
 
Ans Kok is afgestudeerd op de afdeling mode aan de kunstacademie in Arnhem. Na haar studie gaf zij les en werkte ze als zelfstandig beeldend kunstenaar. Voor Galerie de Leesbibliotheek is zij erin geslaagd een nieuw model te ontwikkelen en vervaardigen. Het zijn jasjes van vilt op zijde voor de zomer.
 
Ad van den Brink studeerde aan de kunstacademie in Rotterdam. Hij is een expressief figuratieve schilder. Binnen zijn werk staat de mens centraal. In krachtige lijnen en vlakken geeft hij uitdrukking aan menselijke emoties. Daarnaast maakt hij expressieve etsen en is hij monumentaal ontwerper.
 

 
Expositie 4