Pagina sluiten
  Herman Gordijn en Gea Karhof (17-04 t/m 29-05-2005)
 

uitnodiging

 
Gelijktijdig met de tentoonstelling "Vrouwen van Herman Gordijn" in Museum Henriette Polak te Zutphen exposeert Galerie Bozana Milić recente grafiek van Herman Gordijn.
 

Herman Gordijn

Het werk van Herman Gordijn neemt in de moderne Nederlandse schilderkunst een volstrekt eigen plaats in. Het eerste kenmerk is de veelal indringende voorstelling die eenmaal gezien moeilijk te vergeten is. Toch zit de sterke uitwerking niet in het plaatje, maar in een afgewogen gebruik van compositie, ruimte, licht-donker, verfbehandeling en handschrift. In feite heeft de abstracte beeldtaal een grotere zeggingskracht dan de inhoud van de voorstelling. Deze eigen beeldtaal geldt niet alleen voor de vrije schilderijen maar ook voor zijn grafiek.
 
     ga naar de fotogalerij van Herman Gordijn
 
 

Gea Karhof

 
Gea Karhof is een grafisch kunstenaar die met behulp van etsen een wereld visualiseert waarin op een prent vele culturen samengaan. Zo grijpt ze terug naar symbolen van oude culturen, die ze op haar vele reizen is tegengekomen, en combineert deze met twintigste-eeuwse iconen zoals Donald Duck en Marilyn Monroe. Het resultaat is een veelal caleidoscopische ets waarin verbanden worden gelegd tussen verleden, heden en toekomst. Alle prenten worden in beperkte oplage gedrukt en met de hand ingekleurd. De eerste impressie van haar prenten is een sterke compositie die de aandacht trekt. Bij nadere beschouwing komt men echter terecht in een wereld van details en onmogelijkheden.
 
     ga naar de fotogalerij van Gea Karhof
 

 
Expositie 12