Pagina sluiten
  Joanna Quispel, Gea Karhof & May An Go (7-9 t/m 19-10-2008)
 
uitnodiging

 
Joanna Quispel | Pastels
Joanna Quispel is bekend om haar pastellandschappen die zij tijdens haar vele buitenlandse reizen heeft gemaakt. Joanna maakt haar pastels altijd naar waarneming, waarbij zij zich laat inspireren door wat zij ziet. Sinds kort heeft zij haar werkterrein dichtbij gevonden. De geheimzinnige chaos van de Achterhoekse bossen en het "coulisselandschap" van de IJssel met veel lucht en water hebben haar inspiratie gegeven tot het maken van een serie prachtige pastels. Op deze expositie zijn haar nieuwe pastels te zien die zij voornamelijk gemaakt heeft aan de IJssel en in de Achterhoek. Verder maakt zij olieverfschilderijen, meestal portretten, al dan niet met tuin, interieur en/of huisdier en vaak in opdracht.
 
Gea Karhof | Handgekleurde etsen met bladgoud
De verwondering voor het leven in al haar facetten is de basis van het werk van Gea Karhof. In veel van haar met bladgoud bewerkte en handgekleurde etsen ontmoeten verleden en heden elkaar. Het begrip tijd loopt als een rode draad door haar werk. Ze maakt veel reizen naar cultuurgebieden die voor haar een eindeloze inspiratiebron vormen. Een reis naar Japan in 2007 resulteerde in een serie prenten waarbij musicerende geisha's, robots uit het Robotmuseum in Tokio en Japanse stripfiguren een rol spelen. Stripfiguren die ze dikwijls gebruikt als iconen van deze tijd. In maart van dit jaar exposeerde ze in Kathmandu, Nepal, waar haar werk enthousiast werd ontvangen en veel media aandacht kreeg.
 
     ga naar de fotogalerij van Gea Karhof
 
May An Go | Keramiek
May An Go studeerde in 1982 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar schalen kneedt ze uit een massa van steengoed en porselein die met oxides is gemengd. Chinese en Europese invloeden vervloeien in haar werk, dat kleurig is en robuust, in zichzelf gekeerd en fragiel. Ritme en klank zijn te horen in de tekening van de schaal.
 

 
Expositie 33