Pagina sluiten
  Rita Lentz & Marijke Abels (20-11 tm 20-12-2009)
 
uitnodiging

 
Rita Lentz | Schilderijen en houtsneden
In 1990 studeert Rita Lentz af aan de Academie Minerva te Groningen. In 1998 is zij de winnares van de Nederlandse Grafiekprijs. In 2002 maakte zij de "Zutphenprent". Voor haar houtdrukken gebruikt Rita een combinatie van verschillende technieken: De "reductietechniek", de "puzzeldruk", deelplaten en materiaaldruk.
 

enclos

Hoewel Rita Lentz haar prenten laag over laag drukt, behouden zij een mooi open en transparent karakter. In haar houtsnede verwerkt zij zowel abstracte als figuratieve factoren. Haar zoektocht teneinde harmonie in tegenstellingen te vinden drukt zij in optima forma uit. Een aanzienlijk deel van haar Inspiratie haalt zij uit landschappen en uit haar directe omgeving, zo behoudt haar werk een in het ooglopend "eigen" temperament. Naast haar houtsneden zijn tijdens deze expositie ook schilderijen van Rita Lentz te zien.
 
     ga naar de fotogalerij van Rita Lentz
 
Marijke Abels | Bronzen beelden
 
Galerie Bozana Milić is verheugd om de werken van Marijke Abels voor de tweede maal in huis te hebben, niet in de laatste plaats door het positieve gevoel die haar liefdevol gemodelleerde beelden van mensen en dieren oproepen. Het verband tussen mens en dier is voor velerlei uitleg vatbaar bij het zien van het werk van Marijke Abels. Deze relatie is dan ook de inspiratiebron voor de op het eerste gezicht traditioneel vormgegeven bronzen beelden, welke vlot gemodelleerd zijn. Een nadere beschouwing van Marijke Abels sculpturen geeft echter een speciaal gevoel dat moeilijk onder woorden is te brengen. Of het moet het woord "aaibaarheid" zijn, een ondefinieerbare drang om haar beelden te "voelen". Gevoelens van broosheid, genegenheid en liefde voor mens en dier komen naar voren bij het kijken en voelen van de creaties van Marijke Abels. Tijdens een bezoek aan onze galerie kunt u zelf ervaren wat dit gevoel voor u betekent.
 
     ga naar de fotogalerij van Marijke Abels
 

 
Expositie 41