Pagina sluiten
  Guillermo Maqueda & Jan Kettelerij (27-8 t/m 4-10-2009)
 
uitnodiging

 
Guillermo Maqueda is geboren in Madrid als zoon van een kunstschilder. Na zijn kunst┬Čopleiding zocht Guillermo inspiratie in het noordelijk gedeelte van Europa zoals Berlijn, Zweden en Denemarken. Terug in Spanje, startte Guillermo met zijn "Visioenen van Podia" een belangrijk thema in zijn nieuwe werk, waarbij theater en publiek centraal staan.
 

Guillermo Maqueda - El Teatro 3

Het bruisende en trendy karakter van Spanje gecombineerd met de innerlijke rust van Noord Europa, geven een geheel eigen combinatie van vitaliteit en bezinning in zijn huidige werk. Deze Spaanse schilder is internationaal bekend en heeft wereldwijd veel van zijn werken verkocht aan bekende mensen als Bill Caldwell (illustrator voor the Times), Marcus Wandervitz (Duits parlementslid) en aan andere particuliere verzamelaars in landen over de hele wereld.
 
     ga naar de fotogalerij van Guillermo Maqueda
 
 
Jan Kettelerij - Steenderen (1952), woonde tot 1973 in Zutphen.
Opleiding: Kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam.
 

Jan Kettelerij - Alleen wie het verlangen kent........

In zijn sculpturen combineert hij regelmatig geometrische en organische vormen waarbij hij beweging en rust in evenwicht brengt. Het element "tijd" wordt vormgegeven door middel van herhaling van vormen of door de suggestie van beweging. Het contrast tussen lichte en donkere steen voegt een extra dimensie toe.
Kettelerij werkt veelal met albast, waar het licht mooi doorheen valt. De uiteindelijke vorm van zijn sculpturen komt voort uit een doorlopende wisselwerking van inspiratie en strijd.
 
     ga naar de fotogalerij van Jan Kettelerij
 

 
Expositie 39