Pagina sluiten
  Margriet Luijten & Edith Madou (19-6 tm 25-7 2010)
 
uitnodiging

 
Margriet Luijten heeft een aantal jaren geleden de reclamewereld vaarwel gezegd en is zich gaan specialiseren in het schilderen, met name met olieverf. Zij ontleent haar onderwerpen voornamelijk aan de natuur. Deze is voor haar aanleiding en inspiratiebron. Abstractie, kleurstelling en de terugkeer naar basale organische vormen zijn kenmerkend voor de wijze waarop zij die onderwerpen verbeeldt.
 
     ga naar de fotogalerij van Margriet Luijten
 
 

 
Edith Madou: "Ooit begon ik vis te maken van keramiek. Het ongrijpbare, snelle, glinsterende dier vervaardigd van klei, vereeuwigd in steen. Bewegingsloos, maar toch levenskrachtig bijna een echte vis"
 
 

 
Beeldend kunstenaar Edith Madou (1964) voltooide in 1992 haar opleiding aan de kunstacademie van Maastricht. In alle kunstwerken van Edith Madou nemen vissen een prominente plaats in. Ze voegen een nieuwe dimensie toe en blazen de oude verweerde voorwerpen als het ware nieuw leven in. De thematiek van haar werk ademt een oer Hollandse sfeer rondom gezelligheid, eten, geschiedenis, romantiek en huislijkheid. Een gedeelte van haar kunstwerken stelt ze samen uit diverse materialen, oude voorwerpen, antiek en keukengerei uit grootmoeders tijd waarmee vissen van keramiek gecombineerd worden. Op deze manier ontstaan er kunstwerken die het heden en verleden met elkaar verbinden. Een ander deel van haar werk zijn keramische kunstwerken waarvoor ze allerlei keramische technieken gebruikt. Naast driedimensionale werken exposeert Galerie Bozana Milic ook schilderijen van Edith Madou.
 
     ga naar de fotogalerij van Edith Madou
 

 
Expositie 44